Hårvård – Ny och miljövänlig teknik

Industrin för personlig hårvård har varit på ett ständigt uppdrag att framställa produkter som är mer hållbara och miljövänliga. Produkterna i sig har utvecklats till att bli mycket mindre skadliga, och många märken inkluderar naturliga ingredienser och strävar efter hållbarhet i sina affärsmetoder. Den globala marknaden för grön skönhet förväntas nå 62 miljarder dollar år 2020, så om du letar efter nya sätt att bli grön i år har du här några idéer!

Kroppsvårdsbranschen har ständigt strävat efter att framställa produkter som är mer hållbara och miljövänliga. Produkterna i sig har utvecklats till att vara mycket mindre skadliga, och många märken innehåller naturliga ingredienser och strävar efter hållbarhet i sina affärsmetoder. Den globala marknaden för grön skönhet förväntas nå 62 miljarder dollar år 2022, så om du letar efter nya sätt att bli grön i år har du här några idéer!

hårvård - kvinna cyklar

Hållbar och miljövänlig hårvård

Personvårdsbranschen har ständigt strävat efter att framställa produkter som är mer hållbara och miljövänliga. Produkterna i sig har utvecklats till att vara mycket mindre skadliga, och många märken innehåller naturliga ingredienser och strävar efter hållbarhet i sina affärsmetoder. Den globala marknaden för grön skönhet förväntas nå 62 miljarder dollar år 2020, så om du letar efter nya sätt att bli grön i år har du här några idéer!

Kroppsvårdsindustrin har ständigt strävat efter att framställa produkter som är mer hållbara och miljövänliga. Produkterna i sig har utvecklats till att vara mycket mindre skadliga, och många märken innehåller naturliga ingredienser och strävar efter hållbarhet i sina affärsmetoder. Den globala marknaden för grön skönhet väntas nå 62 miljarder dollar år 2020, så om du letar efter

Olika tekniker som används för att skapa mer hållbara hårprodukter

Hållbara hårvårdsprodukter skapas på olika sätt. Vissa märken använder helt naturliga ingredienser, medan andra återvinner och minskar avfallet. Låt oss ta en närmare titt på några av de vanligaste teknikerna som används för att skapa mer hållbara hårprodukter!

1. Helt naturliga ingredienser

Många märken som skapar hållbara hårvårdsprodukter förlitar sig på helt naturliga ingredienser. Det innebär att ingredienserna kommer från växter eller mineraler och att inga starka kemikalier eller konserveringsmedel används. Helt naturliga ingredienser är ofta bättre för ditt hår och din hårbotten, och de är också bättre för miljön

2. Återvinning och minskning av avfall

En annan vanlig teknik som används för att skapa mer hållbara hårprodukter är återvinning och minskning av avfall. Detta innebär atthårprodukterna är skapade på ett sätt som bidrar till att minska avfallet och hålla material borta från soptippar. Det innebär också ofta att återvunnet material används i förpackningarna, vilket gör produkterna mer miljövänliga

3. Sträva efter noll avfall

Ett annat sätt att skapa hållbara hårvårdsprodukter är att sträva efter noll avfall. Denna idé betonar det faktum att alla material och ingredienser är så små som möjligt. Denna teknik är inte bara bra för miljön, utan hjälper också företagen att spara pengar på förnödenheter.

4. Donera överblivna eller använda produkter

Slutligen väljer vissa varumärken att donera överblivna eller använda produkter som de inte säljer. På så sätt kan de ge något tillbaka och samtidigt hålla material borta från landområdenfyller. Den här tekniken är utmärkt för att minska avfallet och samtidigt hjälpa länder i tredje världen.

5. Använd återvunnet material

hårvård - återvinning

Ett annat sätt att skapa hållbara hårprodukter är att använda återvunnet material i förpackningarna. Detta bidrar till att minska avfallet som annars skulle ha hamnat på soptippar, vilket ökar trycket på naturresurserna

6. Mindre förpackning

Vissa märken använder mindre förpackningar för sina hårvårdsprodukter för att minska avfallet. Denna teknik minskar produktens koldioxidavtryck samtidigt som företaget sparar pengar.

7. Tillverkarens ansvar

Slutligen väljer vissa företag att följa standarder för tillverkaransvar som fokuserar på att minska avfallet. Detta innebär att alla material återvinns eller återanvänds på något sätt hålla material borta från deponier.

Det finns många olika tekniker som används för att skapa hållbara hårvårdsprodukter. Vissa märken använder helt naturliga ingredienser, medan andra fokuserar på återvinning och minskat avfall i sina affärsmetoder. Oavsett om du väljer ett miljövänligt märke eller tillverkar dina egna produkter finns det många sätt att bli grön på.

Det finns många varumärken som använder sig av gröna metoder i sin verksamhet. Några av de mest populära märkena är Lush, Aveda och Burt’s Bees & Eyracure.

Lush är ett företag som använder helt naturliga ingredienser i sina produkter. De strävar också efter noll avfall i sin tillverkningsprocess och donerar överblivna eller använda produkter till välgörenhet.

Aveda är ett annat varumärke som använder helt naturliga ingredienser i sina produkter. De återvinner och minskar avfallet i sina affärsmetoder och använder återvunnet material i förpackningarna till sina produkter.

Burt’s Bees är ett märke som använder naturliga ingredienser och som återvinner och minskar avfallet i sina affärsmetoder. De donerar också oanvända produkter till välgörenhet.

Eyracure är ett varumärke och en produkt med ett helt nytt tänk och koncept som bygger på att du lagar och återskapar hårets naturliga struktur i varje hårstrå. Du sprayar en miljövänlig vätska noggrant i håret, därefter borstar du håret från rot ut till topp med en sk. UV-borste.

Här kan du läsa mer om hur du tar hand om skadat hår

hårvård - eyracure

Då UV-borsten kommer i kontakt med aktivatorn som finns isprayvätskan, aktiveras en viss molekyl och hårstråt börjar omedelbart att reparera sig själv. Varpå håret får tillbaka sin naturliga styrka och glans igen.

Denna produkt finns att läsa mer om eller beställa på: https://eyracure.com/

Här hos mariamelee.com kan du även läsa mer om livsstil och skönhet.

Läs gärna mer här på bloggen om miljö och teknik – intelmodularserver.com

Ta en djupdykning i denna blogg fjemen för skönhet och städ.artiklar.

Titta in nyttosmart för tips och råd.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *